Коли руки нічого не брали: Ющенко відмовився розлучатися з держдачею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли руки нічого не брали: Ющенко відмовився розлучатися з держдачею

Особисті фінанси
8386
Екс-президент України Віктор Ющенко, як з’ясувалося, до цих пір користується державною дачею в Конча-Заспі (елітному селищі під Києвом). Тим часом звільнити її він збирався ще кілька років тому.
Дану інформацію виданню підтвердили в Державному управлінні справами – у відповідь на відповідний журналістський запит. «Інформуємо, що Ющенко В.А. продовжує користуватися державною дачею», – повідомили у відомстві.
За даними управління, таке право екс-президенту дає постанова Верховної Ради від 1992 року «Про забезпечення, обслуговування та охорону президента України». Пункт 2 цієї постанови гарантує колишньому главі республіки довічне користування держдачею «з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням».
Тим часом газета «Сегодня», коментуючи дану тему, відзначала, що відповідно з іншим документом – постановою уряду, прийнятою в часи президентства Леоніда Кучми – дачу за колишнім президентом повинні були закріпити лише на рік. Відносно Ющенка, який покинув свій пост на початку 2010 року, за словами джерела в президентській адміністрації, було зроблено виняток: прийняли постанову, що дозволяло йому користуватися дачею 18 місяців. Однак і по закінченню цього терміну резиденція звільнена не була.
Місцем основного проживання колишнього президента, за словами його сина Андрія Ющенка, є село Нові Безрадичі (у Київській області).
Віктор Ющенко займав пост президента з 2005 по 2010 роки. Він намагався балотуватися на другий термін, але вибув з боротьби вже в першому турі, набравши близько п’яти відсотків голосів. Після зміни влади в Україні ніякі офіційні претензії до колишнього президента не висувались (на відміну від колишньої глави уряду Юлії Тимошенко, яку звинуватили в цілому ряді злочинів і посадили у в’язницю). Ющенко при цьому неодноразово критикував Тимошенко, виступаючи в унісон із нинішньою владою. В опозиції, коментуючи ці виступи, заявляли, що таким чином він «відпрацьовує» надану йому держдачу.
Екс-президент після відставки зайнявся створенням котеджного селища для туристів. За словами його сина, Віктор Ющенко також пише «про те, що він робив, але чого так і не побачили прості українці».
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас