Туристам на замітку: при перетині україно-угорського кордону потрібно пред'явити лист-запрошення або бронювання готелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристам на замітку: при перетині україно-угорського кордону потрібно пред'явити лист-запрошення або бронювання готелю

Особисті фінанси
2892
На засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном розглянули відповіді з Міністерства закордонних справ України та Посольства Угорської Республіки в Україні щодо роз’яснення умов перетину кордону України з Угорщиною. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Як повідомив посол Угорщини в Україні Міхаель Баєр, якщо громадянин перетинає кордон з Угорщиною, то при цьому він зобов’язаний обгрунтувати мету поїздки та обставини перебування в Угорщині та пред’явити оригінали документів, які б це підтверджували (лист-запрошення, бронювання готелю і т.д.). Також належить підтвердити наявність необхідних матеріальних запасів, як на період запланованого перебування, так і для повернення в країну походження.
У разі, якщо іноземна особа не володіє листом-запрошенням або бронюванням готелю, а також не може достовірно, документально підтвердити мету в’їзду та перебування в Угорщині, прикордонник, який здійснює контроль, ініціює повернення громадянина в країну походження.
У свою чергу, Міністерство закордонних справ України повідомило, що це питання обговорювалося під час україно-угорських консультацій і консульських служб обох країн. Було вирішено, що Посольство України буде направляти відповідні запити до МЗС Угорщини за наявності письмової скарги громадянина України із зазначенням необхідних особистих даних та копій письмових рішень угорських органів прикордонної поліції про відмову у в’їзді.
Нагадаємо, що 20 червня цього року рішенням сесії депутати Львівської облради звернулися в МЗС України та Посольства Угорської Республіки в Україні щодо врегулювання проблеми при перетині кордону України з Угорщиною на пункті пропуску “Тиса-Захонь”. Крім того , депутати попросили дати офіційне пояснення причин відмови жителям України, які мають шенгенську візу, видану Генконсульством Республіки Польща, у в’їзді на територію Угорщини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас