Кінець епохи: Швейцарія відмовилася від банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінець епохи: Швейцарія відмовилася від банківської таємниці

Світ
3485
Швейцарія стала 58-ю країною, що підписала Конвенцію про взаємне адміністративне сприяння з податкових питань. Про це повідомили в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
На думку куратора податкових питань ОЕСР Паскаля Сен-Амана, цей крок ознаменував кінець банківської таємниці у Швейцарії. За його словами, які наводить Agence France-Presse, включення Швейцарії в Конвенцію зіграє велику роль у боротьбі з податковими ухильниками. Наступним кроком Берна, як сподіваються в ОЕСР, стане підписання угоди про автоматичний обмін даними вкладників.
Підписана Берном конвенція передбачає всі форми взаємного сприяння з податкових питань: надання інформації як за попереднім, так і за строковим запитом, вичерпну співпрацю в частині податкових перевірок при повному дотриманні прав платників податків. Рішення про остаточне приєднання країни до конвенції буде прийнято за підсумками голосування в парламенті.
Швейцарія останнім часом перебувала під тиском Євросоюзу через небажання скасовувати банківську таємницю. У січні цього року єврокомісар з податків Альгірдас Семетей заявив, що у Берна є півроку на те, щоб привести свої закони у відповідність з податковою системою ЄС, інакше інші країни можуть ввести стосовно Швейцарії санкції. Берн погодився змінити частину податкових законів, переговори ще по кількох нормативам тривають.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас