Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого) класу 'А-' — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого) класу 'А-'

Фондовий ринок
1024
Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло ПриватБанку національний довгостроковий рейтинг ‘А-’ зі стабільним прогнозом (National Long – term Rating of ‘A-(ukr)’ with a Stable Outlook).
Про це йдеться в повідомленні агентства. Необхідно відзначити, що значення ‘А’ в шкалі рейтингових агентств відноситься до найвищого, інвестиційного класу.
Як повідомили в ПриватБанку, зараз банк переглядає свої підходи до співпраці з рейтинговими агентствами з метою оптимізації роботи і вибору адекватного варіанту. Це викликано недавніми діями іншого рейтингового агентства Moody’s, яке наприкінці вересня агресивно знизило рейтинги України і всіх українських емітентів, перевівши їх з групи ‘B’ в переддефолтну зону ‘C’. Два інших рейтингових агентства Fitch і Standard & Poor’s поки зберігають рейтинги для України на рівні ‘В’.
У ПриватБанку відзначають, що зниження рейтинговим агентством Moody’s українських банків до переддефолтного рівня не відображає реальну ситуацію в банківському секторі та фінансовий стан українських банків. В цілому, зниження українських рейтингів агентством Moody’s напередодні підписання Україною угоди з ЄС виглядає дивним, враховуючи, що вчора Міжнародний валютний фонд (МВФ) поліпшив прогноз зростання економіки України за підсумками 2013 до 0,4% (з прогнозованого у квітні поточного року 0), при цьому знизивши прогноз інфляції до 0% в 2013 році (раніше прогнозувався показник у 0,5%).
Також банкіри звертають увагу, що прогнози рейтингових агентств щодо девальвації курсу гривні також не збуваються. Восени минулого року, була передбачена 10% девальвація гривні до рівня 8.8 грн./USD, однак курс пішов зовсім в інший бік і гривня зміцнилася на міжбанківському ринку до рівні 8.08 грн./USD. За 9 місяців 2013 українська гривня девальвувала всього на 2% по відношенню до долара США, порівняно з російським рублем, наприклад, який на міжбанківському ринку втратив 7,5% за аналогічний період. На тлі інших валют ринків (Emerging markets) гривня є найбільш стабільною, так для порівняння: індонезійська рупія девальвувала на 19,7%, південноафриканський ранд – 19,3%, індійська рупія – 12,7%, бразильський реал – 8,8%.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас