Експерт: я не розумію людей, які міняють гривні на долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: я не розумію людей, які міняють гривні на долари

Валюта
15629
Українська гривня забезпечена реальною економікою, чого не скажеш, наприклад, про американську валюту – вважає відомий фінансовий аналітик Ерік Найман. В ефірі телеканалу БТБ він зазначив, що тривала стабільність гривні зміцнює довіру громадян до неї, та радить українцям тримати заощадження саме в національній валюті.
Штучний галас довкола гривні, який підіймали російські ЗМІ, за його словами, не мав ніякого ефекту. Експерт вважає, що час, коли українці масово переводили гривні у валюту, відходить у минуле.
«Я не розумію …українців, які заробляють у гривні, потім міняють на долар, потім йдуть у магазин, знову міняють долар на гривню – втрачають один раз, втрачають два рази, ще й не заробляють процентні ставки. Але це, думаю, час вже поправляє, і вже ось 13 рік дуже показовий, що люди нарешті привчаються заробляти в національній валюті», – вважає він.
Коментуючи фінансову та політичну ситуацію в США, Найман зазначив: «…Насправді, США – банкрут. Вони тримаються тільки завдяки вірі решти світу, в тому числі, й українців у долар. А якщо віра зникає? Українська гривня забезпечена реальною економікою, ми заробляємо її. Американський долар забезпечується повітрям». Він додав, що в цій ситуації виграють ті, хто тримав гроші в гривнях, а не в доларах.
На думку економіста, заощадження в гривні та гривневі депозити дають можливість убезпечити себе від фінансових несподіванок. Він радить не просто тримати кошти у національній валюті, а й заробляти на гривневих депозитах. «Використовуйте високі депозитні ставки. При цьому не потрібно розмінюватися на дрібне. … Я зазвичай роблю 12-ти місячний депозит. Вони найвигідніші, і від осені до осені це максимум, що ви можете отримати з гривневих депозитів – ви заробите максимум. І переживете набагато краще, ніж більшість американців, ці турбулентні часи », – вважає економіст.
За матеріалами:
Телеканал БТБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас