Велику IT-компанію, що має українське коріння - GlobalLogic - продали за $ 500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велику IT-компанію, що має українське коріння - GlobalLogic - продали за $ 500 млн

Фондовий ринок
8171
Компанія ODSA Topco Limited заявила про купівлю аутсорсингової IT-компанії GlobalLogic. Про це сторони повідомили в поширеній спільній заяві. Операція буде закрита до кінця 2013 р.
GlobalLogic налічує близько 6,6 тис. співробітників, понад третина з них працює в Україні. За кількістю персоналу GlobalLogic займає четверте місце серед українських аутсорсерів. Компанія була заснована в 2000 р. У 2006 р. Global Logic придбала Bonus Technologies, співвласниками якої були українці Роман Хміль і Дмитро Лисицький.
В результаті операції Хміль і Лисицький отримали грошову компенсацію і невелику частку в GlobalLogic. За словами Хміля, він взяв більше грошей (близько $ 1 млн), про що згодом пошкодував. Лисицький від коментарів відмовився.
Apax Partners – один з провідних фондів прямих інвестицій у світі, що володіє 30-річним стажем. В управлінні фонду перебувають активи вартістю близько $ 40 млрд. Партнери придбали 100% GlobalLogic.
Сторони не розголошують суму угоди та інші умови угоди. За словами джерела видання, знайомого з умовами угоди, її сума склала близько $ 500 млн.
Основними бенефіціарами стали WestBridge Capital, New Atlantic Ventures, New Enterprise Associates, Sequoia Capital і інші фонди.
«Для розвитку компанії потрібно було або виводити її на біржу, або продавати власникам, націленим на активну експансію», – пояснює Хміль.
Керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв відзначає, що це перша в історії IT-ринку угода понад $ 100 млн за купівлю компанії, що має українське коріння.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас