Середньостатистичний айтішник в Києві отримує 7,5 тис. грн зарплати - Держстатистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньостатистичний айтішник в Києві отримує 7,5 тис. грн зарплати - Держстатистики

Особисті фінанси
1629
Заробітна плата найманих працівників галузі “Інформація та телекомунікації” у серпні цього року склала 7 тис. 564 грн. Про це повідомили в Головному управлінні статистики Києва.
Відповідний показник серпня минулого року був нижче на 11,6%. Водночас, по відношенню до середнього рівня зарплати по регіону “айтішники” отримують на 150% більше.
Нагадаємо, за словами експертів, протягом 5 наступних років в Україні вчетверо збільшать кількість “айтішників”. Для ефективного та результативного розвитку галузі, в даний час в Україні впроваджується ряд нововведень.
Так, у Верховній Раді України поки зареєстровано законопроект, який дозволить стимулювати розвиток вітчизняних ІТ-компаній. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ -компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас