Середня заробітна плата одного штатного "​​айтішника" досягла 4596 грн - Держстатистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня заробітна плата одного штатного "​​айтішника" досягла 4596 грн - Держстатистики

Казна та Політика
997
Середня заробітна плата в розрахунку на одного штатного співробітника в січні-серпні поточного року в області “Інформація та телекомунікації” склала 4 тис. 596 грн, що по відношенню до рівня січня більше на 5%. Про це повідомили в Державній службі статистики.
В цей же час, відповідний показник серпня був вище січневого на 6,3%.
Максимальний помісячний показник в поточному році був зафіксований у березні – 5 тис. 53 грн.
Нагадаємо, за словами експертів, протягом 5 наступних років в Україні вчетверо збільшать кількість “айтішників”. Для ефективного та результативного розвитку галузі, в даний час в Україні впроваджується ряд нововведень.
Так, у Верховній Раді України поки зареєстровано законопроект, який дозволить стимулювати розвиток вітчизняних ІТ-компаній. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас