Українці освоїли покупку домашніх продуктів через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці освоїли покупку домашніх продуктів через інтернет

Аграрний ринок
1290
Кожен городянин, який хоче харчуватися натуральними продуктами, але не обзавівся «будиночком в Простоквашино», тепер зможе замовити продукти з городу в інтернеті. Там з’явилося відразу кілька сайтів, де продають, як свідчать вивіски, натуральні та свіжі продукти з власних ферм і дач з доставкою в квартиру.
Асортимент товарів на таких сайтах дуже широкий: від овочів, домашніх яєць, м’яса, молока і самогонки до консервації – аджики, огірків і грибів. «Люди зараз все більше тягнуться до природи. Всі розуміють, що продукти з супермаркету не натуральні, а значить – і не корисні», – каже нам працівник одного з таких магазинів Максим. «Наші клієнти – це, в першу чергу, ті люди, які з якихось причин не довіряють базарам, адже там іноді розбавляють молоко або продають не найсвіжіше м’ясо», – розповідає нам власниця іншого такого магазину Марія. У всіх магазинах нас запевнили, що мають сертифікати якості.
Коштує «натуральна продукція» на порядок вище магазинної: десяток домашніх яєць – 13-25 гривень (у супермаркеті – 10 грн), свинячий биток – від 70 до 100 грн за кг (в магазині – 60 грн). За домашнє масло просять 50-90 грн за кг, півлітрова банка аджики обійдеться в середньому в 18 грн, а трилітрова банка огірків – 30 грн. «Я замовляю їжу, тому що немає часу ходити по базару», – каже Анна. «Ціна в інтернет-магазині – дуже висока, можна те ж купити на ринку набагато дешевше і якістю не гірше», – вважає киянка Лариса Підгірна.
Власниця козячої ферми Тетяна Орловська, яка постачає молоко в такі еко-магазини, пояснила нам, чим відрізняється молоко в супермаркеті від домашнього: «Козине молоко в наших магазинах продається французьке, російське та польське, в упаковці тетрапак, з терміном зберігання до шести місяців. Щоб стільки його зберігати, потрібна обробка при 115-130 градусах. А козяче молоко вище 70 градусів нагрівати не можна. Тому, щоб помістити його в тетрепак, потрібно додавати стабілізатори. Все, що упаковано в тетрапак, – це молочний напій». «Звичайно, ймовірність того, що продукти, придбані в селі, екологічно чистіші, – дуже висока. Але якщо говорити про овочі, то потрібно дізнаватися, в якому грунті вони ростуть, на яких полях пасуться корови. Тому я б радив не користуватися послугами посередників, а самим їздити на ферму закуповувати продукти. Так можна бути впевненим в їх безпеці», – каже нам кандидат біологічних наук Едуард Кавун. А юрист Ольга Міхіна радить перед покупкою вимагати сертифікати якості.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас