Ціни на картоплю в Україні наблизилися до рекордних за всю історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на картоплю в Україні наблизилися до рекордних за всю історію

Аграрний ринок
4245
У 2013 році 1 жовтня була зафіксована оптова ціна на картоплю, близька до рекордної за всю історію. Лише 1 жовтня 2010 року, після аномально дощового травня і червня і ще більш аномально жарких липня і серпня, в Україні в цей час ціни були вищими, повідомляють експерти плодоовочевого ринку “АПК – Інформ: овочі і фрукти”.
«На сьогоднішній день намітилися перші тенденції зниження оптових цін на картоплю на ринку України, проте вони як і раніше в середньому в 2,6 рази вище, ніж у цей же час роком раніше, на 55% вище середнього рівня за останні п’ять років, а також на 88% вище, ніж у середньому за останні дев’ять сезонів», – говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту АПК-Інформ: овочі і фрукти. «Різниця в цінах на оптових ринках ще більш суттєва – так оптова ціна на картоплю на ринку «Столичний» у Києві зараз в 2,9 рази вище, ніж у 2012 році, а на ринку «Шувар» у Львові – в 3,6 рази вище минулорічної!», – продовжує експерт.
Відзначимо, що в 2010 році, коли оптова ціна на картоплю 1 жовтня була лише незначно вище, ніж в даний час, вона знижувалася в жовтні – листопаді, а потім досягла рівня початку жовтня лише в січні наступного року.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас