Курс гривні буде плаваючим, але керованим - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні буде плаваючим, але керованим - НБУ

Валюта
7136
Національний банк не має наміру відмовлятися від політики контрольованого плаваючого курсу гривні. Про це заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська.
Вона нагадала, що раніше було оприлюднено спільну заяву уряду і НБУ з цього приводу.
Відповідаючи на запитання про курс долара в 2014 р., Ричаківська сказала, що Рада Нацбанку ще не затвердила «Основи грошово-кредитної політики» на наступний рік, оскільки не має в своєму розпорядженні урядового прогнозу макроекономічних показників на наступний рік.
«НБУ розраховує прогнозний курс на підставі прогнозу макропоказників, затверджених урядом. На сьогоднішній момент ми цих показників не отримували, хоча я знаю, що є доручення для НБУ, щоб ми обрахували обсяги грошового ринку, обсяги монетарних показників. Питання курсової політики – це питання безпосередньо політики центрального банку. Ми дуже давно в спільній заяві з урядом задекларували – у нас керований плаваючий курс. У Нацбанку немає зобов’язання тримати курс. Наш пріоритет – стримування інфляції та підтримка цінової стабільності», – сказала Ричаківська.
У той же час вона відзначила, що курс долара, який закладається в бюджет – більше технічне, розрахункове значення. «Розглядати цей індикатор як те, до чого буде прагнути уряд і Нацбанк – нерозумно і неправильно», – підкреслила представник НБУ.
Нагадаємо, згідно з раніше оприлюдненою інформацією, проект державного бюджету на 2014 розрахований на прогнозі курсу 8,4 грн/дол.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас