Реальні доходи українців у ІІ кварталі зросли майже на 5% - Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальні доходи українців у ІІ кварталі зросли майже на 5% - Держстат

Казна та Політика
226
За даними Держстату в другому кварталі поточного року народ став отримувати на 4,7% більше, ніж рік тому за аналогічний період. Реальні доходи населення зросли майже на 5% і склали 6028 грн. Спостерігається і приріст заощаджень: він склав 12 млрд 263 млн грн.
«Зростання доходів пояснюється зростанням зарплат. Підріс і так званий змішаний дохід – прибуток від відсотків, покладених на депозити грошей», – вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
При цьому зросли і реальні витрати. За даними статистиків, витрати громадян у другому кварталі поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросли на 9,1%.
«Якщо раніше люди надлишок доходів вкладали у валюту, то тепер, такого роду вкладення стали невигідними і люди, щоб вберегти свої гроші воліють їх витрачати на всілякого роду товари. Вони поспішають купити щось за нинішніми цінами, поки вони не пішли вгору. Купують автомобілі, боячись підвищення мит: ті, хто планував здійснити цю покупку, поквапилися зробити це швидше. Стали більше купувати продуктів харчування, запасаючись про запас. Багато грошей витрачається на будматеріали, українці масово роблять ремонти, покращуючи умови проживання», – вважає експерт.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас