Завод Порошенка збирається почати випуск гранатометів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод Порошенка збирається почати випуск гранатометів

Особисті фінанси
7039
Суднобудівний завод «Ленінська кузня», який відносять до орбіти впливу бізнесмена Петра Порошенка, восени 2013 р. приступить до серійного виробництва автоматичних гранатометів УАГ-40 розробки конструкторського бюро «Точні механізми». У найближчій перспективі озброєння може потрапити на ринки країн Африки, Азії та Латинської Америки. Про це повідомляє директор КБ Олег Слинько.
Дослідне виробництво почалося на ВАТ «Ленінська кузня» в 2010 р. – було зроблено кілька екземплярів продукції.
Зараз суднобудівники вже запустили передсерійне виробництво – зробили 12 одиниць озброєння, які вже пройшли сертифікацію. Масове виробництво виробів може початися вже до кінця року.
Крім «Ленінської кузні» у проекті будуть брати участь ще кілька підрядників – столичне підприємство «Сатмаш», а також харківські, сумські та чернігівські компанії. За словами Слинька, розробник і виробник планують запустити серійне виробництво вже в кінці року і в перспективі прагнуть вийти на річний випуск не менше 500 одиниць озброєння.
Ціну виробів на заводі не називають, лише зазначаючи, що вона нижче, ніж у зарубіжних аналогів, які за рахунок поставки в комплекті різних додаткових елементів обходяться покупцям істотно дорожче.
За даними російського збройового підприємства ВАТ “Завод імені В.А. Дегтярьова” орієнтовна вартість українського гранатомета становить порядку $ 20 тис. Це означає, що при заявленому плановому обсязі в 500 одиниць річний оборот заводу від цього напрямку складе порядку $ 10 млн.
УАГ-40 є аналогом найпоширенішого в світі американського гранатомета МК-19. Ціна його серійної моделі в базовій комплектації складає $ 14 тис (не рахуючи додаткових пристосувань).
Виробник сподівається почати продавати гранатомети і на внутрішньому ринку, тобто українській армії. На даний момент спільно з Мінооборони йде тестування виробів, а також їх сертифікація для наших збройних сил.
За матеріалами:
Інсайдер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас