Чиновник залізничного вокзалу щомісячно вимагав від своїх підлеглих 15 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновник залізничного вокзалу щомісячно вимагав від своїх підлеглих 15 тис. грн

Казна та Політика
1438
На Херсонщині посадовець залізничного вокзалу щомісячно вимагав від своїх підлеглих близько 15 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Херсонській області.
Керівника затримали під час отримання ним чергової неправомірної винагороди в сумі 5,5 тис. грн. Правоохоронці встановили, що тільки протягом травня-вересня 2013 один з керівників залізничного вокзалу на станції “Херсон” отримав 75 тис. грн неправомірної винагороди від своїх підлеглих. Щомісяця його прибуток за рахунок працівників становив близько 15 тис. грн.
Протягом тривалого часу він вимагав та щомісячно отримував частину заробітної плати своїх підлеглих. За це він “закривав очі” на деякі порушення в роботі співробітників вокзалу. Гроші приймав не сам, а змушував це робити керівників структурних підрозділів.
Якщо працівник вокзалу відмовлявся платити гроші, начальник погрожував перевести людину на нижчу посаду, накласти дисциплінарне стягнення, чинив психологічний тиск, погрожуючи звільненням.
Слідчим управлінням УМВС в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ч.4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
В даний час працівники УДСБЕЗ УМВС проводять комплекс заходів для встановлення додаткових фактів вчинення ним протиправних дій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас