Іспанія виправить історичну помилку, зроблену ще в 1942 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія виправить історичну помилку, зроблену ще в 1942 р.

Світ
1436
Комісія з трудових питань іспанського парламенту одноголосно проголосувала за нормалізацію періоду робочого часу і переведення стрілок годинника на годину назад. Робочий день іспанців часто триває до 8-9 години вечора. Це результат історичної помилки, зробленої ще 1942 р. Тоді фашистський уряд перевів час, щоб Іспанія була в одному часовому поясі з Німеччиною.
“Через це ми обідаємо о 2 годині дня, а вечеряємо не раніше 9 вечора, хоча за астрономічним часу ми дотримуємося того ж розкладу, що й у всій Європі: обідаємо в першій годині, а вечеряємо в 8. Ми вже 71 рік живемо зі зміщенням”, – пояснює становище іспанців в інтерв’ю Guardian професор ділової школи IESE Нуріа Чінчілла.
“Якщо ми обідаємо о 2 дня і вечеряємо о 9 вечора, то тоді, міркуючи логічно, ми повинні починати роботу о 10 ранку. Але ми приступаємо до неї раніше, о 9 ранку. Тому потрібна перерва на каву. Ми втрачаємо час вранці, і нам доводиться надолужувати його вечорами”, – говорить Чінчілла. На її думку, необхідно привести довжину робочого дня у відповідність з найпоширенішою практикою і працювати з 9 ранку до 5 вечора. І, звичайно, перевести час на годину назад.
Проект про перенесення часу надійде на розгляд іспанського парламенту наступного місяця.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас