Міноборони позбудеться зайвого майна, серед якого 30 тис. одиниць техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони позбудеться зайвого майна, серед якого 30 тис. одиниць техніки

Казна та Політика
958
Міністерство оборони планує виставити на продаж і реалізувати як надлишкове майно понад 30 тисяч одиниць озброєння і військової техніки.
Про це сказав міністр оборони Павло Лебедєв.
«Реалізація десятків тисяч найменувань іншого надлишкового майна (крім нерухомості), включаючи понад 30 тис. одиниць озброєння і військової техніки, буде здійснюватися через систему відкритих і публічних аукціонів», – зазначив міністр.
Станом на 1 серпня, надлишковими є 28 тис. одиниць озброєння і військової техніки, 93 тис. найменувань матеріально-технічних засобів, а також 429 військових містечок.
«Значним джерелом додаткового фінансування будівництва житла можуть стати звільнені містечка і надлишкове, непридатне для використання майно Міноборони», – повідомив міністр. Всього, за його словами, протягом наступних 3-5 років від продажу нерухомого майна планується отримати 6-9 млрд. грн. «Кошти ці будуть використані для будівництва житла та вирішення соціальних проблем військовослужбовців», – зазначив Лебедєв.
За його словами, проведено аудит об’єктів незавершеного будівництва Міноборони з 2007 року. Так, проведено інвентаризацію та паспортизацію 168 об’єктів будівництва житла для військових. Всі вони розділені на чотири категорії. «До першої увійшли ті, які готові на 80-90% і надалі будуть добудовуватися за бюджетні кошти. Зокрема, мова йде про 9 об’єктів на 257 квартир, які максимально швидко можна добудувати і ввести в експлуатацію», – підкреслив глава оборонного відомства.
Як повідомляли «Коментарі», урядом затверджено перелік надлишкового військового майна, яке буде відчужено з подальшою реалізацією.
Кошти, отримані від реалізації «зайвого» майна, будуть спрямовані на модернізацію та соціальне забезпечення військовослужбовців.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас