Війни не буде: США і Росія погодили проект резолюції по Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війни не буде: США і Росія погодили проект резолюції по Сирії

Світ
646
Росія і США узгодили проект резолюції щодо Сирії, найближчим часом документ буде внесений в Раду Безпеки ООН. Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі з американським колегою Джоном Керрі.
За словами Лаврова, проект резолюції не передбачає негайних дій проти Сирії. Документ підтримує досягнуту угоду про те, що Сирія помістить свої запаси хімічної зброї під міжнародний контроль.
Він додав, що у разі виникнення порушень з боку однієї з сторін конфлікту, а резолюція закликає і опозицію допомогти в процесі роззброєння, – то Рада Безпеки ООН буде скликана знову.
Нагадаємо, 14 вересня Лавров і Керрі досягли домовленості про встановлення міжнародного контролю над сирійськими хімічними арсеналами. Розбіжності сторін полягали в тому, що США наполягали на негайному початку військової операції у разі використання хімзброї, а Росія пропонувала приймати рішення через Радбез ООН.
25 вересня група експертів ООН повернулася в Дамаск, де їм належить досліджувати 13 або 14 можливих випадків застосування хімічної зброї в країні. Остаточну доповідь експерти розраховують представити наприкінці жовтня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас