Катар звинуватили у використанні рабської праці при підготовці до ЧС-2022 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар звинуватили у використанні рабської праці при підготовці до ЧС-2022

Світ
421
Тисячі непальців, які виїхали до Катару на заробітки, змушені проживати і працювати в нестерпних умовах. Про це пише газета The Guardian, яка провела власне розслідування. Як з’ясувало видання, непальці живуть фактично на правах рабів. При цьому така ситуація складається не тільки на звичайних будівництвах, але і на спорудженні інфраструктурних об’єктів до Чемпіонату світу з футболу 2022 року, який пройде в Катарі.
За даними The Guardian, тільки з 4 червня по 8 серпня на місцевих будівництвах померли 44 робітників з Непалу. Причиною смерті більшості з них називалися виробничі травми, а також серцева недостатність або інфаркти.
Розслідування також виявило, що непальських робочих силою змушують працювати на будівництвах, місяцями не виплачують їм зарплату, відбирають паспорти, перетворюючи робітників у нелегальних іммігрантів, не дають пити при роботі в спеку, позбавляють їжі і б’ють. Близько трьох десятків громадян Непалу, які зуміли втекти від своїх катарських господарів, ховаються на території посольства своєї країни в Досі.
За словами представників компаній, що займаються будівництвом, вони роблять все можливе, щоб їх робітники та робітники їх субпідрядників жили і працювали в нормальних умовах. Представники цих компаній пообіцяли провести розслідування наведених виданням фактів і усунути порушення у разі їх виявлення.
Державні структури Катару, куди журналісти звернулися за коментарями, також заявили, що роблять все можливе для дотримання законів країни на будівництвах, де працюють іноземці.
У комітеті з підготовки проведення Чемпіонату світу 2022 року заявили, що зведення безпосередньо спортивних об’єктів ще не почалося, однак пообіцяли уважно поставитися до можливих зловживань і порушень закону з боку приватних компаній, зайнятих на будівництві інфраструктури.
Як пише видання, становище громадян Непалу в Катарі стало настільки важким, що непальська посол в Досі Майя Кумарі Шарма порівняла Катар з «в’язницею під відкритим небом». За даними Agence France-Presse, цю заяву вона зробила ще півроку тому, проте реакція на неї послідувала тільки після того, як її процитувало британське видання. У четвер, 26 вересня, Шарму відкликали на батьківщину на підставі того, що «її поведінка не відповідає дипломатичному протоколу». Відкликанню, як пише агентство, передувала скарга з боку влади Катару. Коли саме вона була подана, не уточнюється.
Зараз у Катарі живуть і працюють більше 300 тисяч громадян Непалу, які приїхали в емірат в надії знайти високооплачувану роботу. У самому Непалі знайти хорошу роботу дуже важко, ця країна вважається однією з найбідніших в Азії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас