У Росії вперше змінили мобільного оператора без втрати номера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії вперше змінили мобільного оператора без втрати номера

Світ
621
«Мегафон» і Tele2 разом з Міністерством зв’язку і масових комунікацій РФ вперше перенесли номер абонента мобільного зв’язку від одного оператора до іншого. Про це йдеться в повідомленні міністерства від 26 вересня.
Учасники випробувань успішно провели тести базових послуг – можливість здійснювати дзвінки і відправляти короткі текстові повідомлення з номера, обслуговування якого перейшло від однієї компанії стільникового зв’язку до іншої. Найближчим часом учасники тестів проведуть випробування додаткових можливостей. Експеримент проходив у Санкт-Петербурзі.
24 вересня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що «мобільне рабство» – неможливість зберегти номер при переході від одного оператора зв’язку до іншого – може бути збережено до середини березня 2014 року, в той час як раніше його скасування передбачалася 1 грудня 2013. Причинами затримки була названа неготовність компаній стільникового зв’язку до нових стандартів. Поки повністю відповідають новим вимогам лише «Мегафон» і «Tele2 Росія». За даними газети «Коммерсант», наведеними у номері від 24 вересня, в МТС і «Вимпелкомі» можуть встигнути лише до першого березня 2014 року, а «Єкатеринбург-2000» – до червня наступного року.
Проти скасування «мобільного рабства» виступало Мінекономрозвитку. Чиновники посилалися на досвід Європи, де послуга щодо збереження номера при зміні стільникової компанії не користується попитом. Разом з Мінекономрозвитку проти скасування «мобільного рабства» виступали і самі мобільні оператори.
Закон про впровадження стандарту MNP, який дозволить зберігати за собою номер мобільного телефону, в кінці грудня минулого року був підписаний президентом Володимиром Путіним. Плата за збереження номера для фізичних осіб не повинна перевищувати 100 рублів, а сама послуга повинна надаватися протягом дев’яти днів. Для юридичних осіб термін переходу не повинен перевищувати 29 днів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас