Російській індустрії загрожує колапс через дефіцит інженерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російській індустрії загрожує колапс через дефіцит інженерів

Казна та Політика
1388
Через дефіцит технічних фахівців багато російських заводів через кілька років будуть змушені скоротити виробництво, вважає віце-президент рекрутингової компанії Manpower Group Фелікс Кугель.
Падіння престижу технічних спеціальностей і пік популярності напрямків гуманітарного та соціального характеру стали загальною тенденцією для вищої освіти в країнах колишнього СРСР.
Кугель засновує такі висновки на дослідженнях своєї компанії, яка з’ясувала, що хоча російський бізнес пропонує інженерам надзвичайно вигідні умови, знайти необхідних фахівців для них дуже складно.
За даними експерта, зарплати інженерів зараз збільшується в геометричній прогресії. У середньому вони заробляють на 40-45% більше, ніж у середньому по регіону без урахування збільшеного соцпакета, а також потенціалу для навчання та кар’єрного росту.
Найбільший брак інженерів відчувають такі області як Ленінградська і Калузька, де індустріальних підприємств особливо багато. В останній ряд складальних виробництв запустили світові автомобільні корпорації, які змушені битися за кожного інженера.
Причина подібної ситуації викликана ще й тим, що більшість інженерів з необхідною освітою не йдуть працювати за спеціальністю. Вони вибирають інші заняття, в тому числі і організацію власного бізнесу. При цьому у Вищій школі економіки зазначають, що інтерес студентів інженерних спеціальностей до бізнес-дисциплін справді зростає.
Додамо, що в кінці 2011 року на брак інженерних кадрів в Росії скаржився Володимир Путін, який обіймав тоді посаду прем’єр-міністра. На його думку, це завдання для економіки навіть важливіше, ніж корупція і бюрократичні бар’єри.
Нагадаємо, на початку осені український президент Віктор Янукович закликав вітчизняних програмістів реалізовувати місцеві проекти, а не виїжджати за кордон.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас