Лише 42% українців отримують повністю білу зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 42% українців отримують повністю білу зарплату

Особисті фінанси
2731
Всього 42% українців мають повністю білу зарплату. Про це свідчать дані опитування, проведеного порталом rabota.ua. Ще 43% опитаних частину зарплати отримують офіційно, а решту «в конверті». А 15% респондентів повідомили, що вони взагалі не числяться на своїх підприємствах.
Варто зазначити, що величезна кількість наших співгромадян не особливо переймається щодо офіційності своїх доходів. Третина опитаних заявила, що їм абсолютно неважливо, «біла» їхня зарплата чи ні. Ще 41% опитаних прекрасно усвідомлюють переваги офіційної зарплати. Однак готові брати гроші в конверті. Головне, щоб розмір щомісячної винагороди був побільше і виплачувався без затримок. І лише кожен четвертий претендент готовий відмовитися від роботи, якщо йому не запропонують офіційного працевлаштування з чітко прописаним розміром окладу.
«Як правило, в опитуваннях в мережі Інтернет беруть участь молоді люди. Вони більш безтурботно ставляться до свого майбутнього, ніж люди старшого покоління. Їм головне, щоб зараз вистачало грошей на всі потреби. І заради цього вони готові жертвувати офіційним працевлаштуванням. Вони переконані: пенсія далеко», – розповіла «Взгляду» директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.
За її словами, в таких ілюзіях багато живуть протягом багатьох років. А потім, ближче до пенсії, гарячково шукають роботу з офіційною зарплатою, щоб не жити на мінімальну пенсію.
За матеріалами:
Rabota.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас