Японія може підвищити ПДВ в чотири рази до початку Олімпіади в Токіо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія може підвищити ПДВ в чотири рази до початку Олімпіади в Токіо

Світ
459
Глава інвестиційного відділу Державного пенсійного інвестиційного фонду Японії (GRIF), який управляє 121 трлн ієн ($ 1230 млрд) Такатоши Іто заявив, що до початку Олімпіади-2020 Японія повинна підвищити податок з продажів до рівня не менше 20%, щоб запобігти “катастрофі” на своєму ринку облігацій.
За його словами, податок на додану вартість, який був вперше підвищений з 1997 року, необхідно в чотири рази збільшити з сьогоднішнього рівня для скорочення соціальних витрат і стримування зростання держборгу.
Тим часом він також зазначив, що такі фонди, як GPIF, схильні до ризику опинитися в залежності від японського ринку держоблігацій, де прибутковість 10-річних бондів становить 0,67%.
Як очікується, прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе прийме рішення в наступному місяці, якщо японська економіка зможе витримати квітневе збільшення податку до 8%.
“Поточна ставка – 5%-й ПДВ – становить п’яту частину від аналогічного податку, встановленого в північних країнах, таких як Швеція, щоб запобігти зростанню ставок за держборгом, який в два рази перевищує ВВП країни”, – підкреслив Такатоши Іто.
Абе оголосить про своє рiшення 1 жовтня після публікації дослідження ділового настрою, проведеного Банком Японії. Прем’єр-міністр пообіцяв приборкати дефляцію, яка спостерігається вже 15 років, і простимулювати збільшення третьої за величиною економіки в світі за допомогою так званих “трьох стріл”: податково-бюджетного стимулювання, пом’якшення монетарної політики і пакету заходів, стимулюючих зростання бізнесу.
На минулому тижні Корреспондент.biz повідомляв, що в серпні поточного року експорт з Японії зріс до максимуму з 2010 року, чому сприяли стимулюючі заходи, що проводяться прем’єром Сіндзо Абе.
Варто додати, що новий раунд стимулювання економіки влада Японії схвалили в кінці листопада минулого року. Зазначимо, що на ці цілі з бюджету країни було виділено 880,3 млрд ієн ($ 10,7 млрд). Підкреслимо, що основний обсяг коштів спрямували головним чином на фінансування соціальних програм і створення робочих місць.
Нагадаємо 7 вересня в Буенос-Айресі відбулися вибори міста-організатора літніх Олімпійських ігор 2020 року.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас