ЄС готує відповідь для РФ - через тиск на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує відповідь для РФ - через тиск на Україну

Казна та Політика
2659
Проти Росії може бути введено обмеження на імпорт товарів – у відповідь на торговельні обмеження РФ проти країн Східного партнерства.
Комітет з питань закордонних справ Європарламенту підтримав проект запиту до Європейської комісії про заходи у відповідь на тиск Росії на країни Східного партнерства. Рішення було прийнято 25 вересня на засіданні комітету.
“Своїми діями стосовно країн Східного партнерства Росія ставить під питання політику східного сусідства ЄС, яку ми повинні захищати, підтримуючи в той же час повне суверенне право наших партнерів обирати асоціацію з ЄС”, – написано в запиті.
Якщо Єврокомісія прислухається до думки парламентаріїв, російські компанії в ЄС чекають перевірки на повну відповідність їх діяльності європейському законодавству. Йдеться, насамперед, про компанії, що працюють в енергетичній сфері, повідомляє “Українська правда” з посиланням на УНІАН.
Також проти Росії може бути введено обмеження на імпорт товарів – у відповідь на торговельні обмеження РФ проти країн Східного партнерства.
Ще один пункт санкцій – введення візових обмежень для громадян Росії у відповідь на обмеження Москви для мешканців з країн Східного партнерства. Наприклад, Москва обмежила в’їзд робітників з Молдови.
В якості допомоги країнам Східного партнерства Єврокомісія може прискорити процес лібералізації візового режиму, а також в односторонньому порядку відкрити доступ товарам з цих країн на ринок ЄС. Крім того, країни Східного партнерства можуть отримати фінансову допомогу від ЄС і можуть розраховувати на енергетичну інтеграцію в ринок ЄС, в тому числі, шляхом підтримки переговорів про можливі реверсивні поставки енергоресурсів.
12 вересня Європарламент схвалив резолюцію, якою визнав неприпустимим тиск Росії на країни Східного партнерства з метою відвернути їх від підписання угод про асоціацію з ЄС.
Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС наприкінці листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас