Експерти вважають необгрунтованим зниження прогнозу Moody's по Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають необгрунтованим зниження прогнозу Moody's по Україні

Казна та Політика
721
На відміну від 2009 року, коли рейтингове агентство Moody’s присвоїло Україні рейтинг «Caa1», в поточному році економічна ситуація набагато краще.
Про це у своєму огляді пишуть аналітики інвестиційної компанії Eavex Capital.
Експерти нагадують, що Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило рейтинг єврооблігацій України до «Саа1» з «B3» і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.
У той же час, за їх словами, Україна вже мала такий рейтинг у 2009 році.
«Україна вже мала рейтинг «Caa1» від Moody’s у кризовому для країни 2009 році. Природно, стурбованість аналітиків рейтингового агентства небезпідставна, але відзначимо, що поточна економічна ситуація в Україні значно краще ніж у 2009 році», – переконані вони.
Зокрема, на їх думку, макроекономічні показники, такі як рівень держборгу і платіжний баланс, свідчать про не критичність ситуації.
«За січень-липень 2013 року, Україна мала позитивне сальдо платіжного балансу в розмірі $ 1,88 млрд у порівнянні з дефіцитом платіжного балансу в $ 13,73 млрд зафіксованого за підсумками 2009 року. Також, нагадаємо, що відношення держборгу до ВВП зараз на рівні 37%, що цілком прийнятно», – вважають експерти.
Нагадаємо, що, на думку агентства, основною причиною рішення стало подальше погіршення зовнішньої ліквідності країни з моменту останнього зниження рейтингу в грудні 2012 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас