Почалася битва за Україну - The Washington Post — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалася битва за Україну - The Washington Post

Світ
6774
Коли Хілларі Клінтон заступилася за український шоколад, стало очевидно, що битва почалася. Про це пише The Washington Post.
Журналіст Уїлл Інгланд роз’яснює, про яку битву йде мова: «Росія хоче, щоб Україна твердо приєдналася до її табору».
На його думку, Москва намагається зірвати угоду Україна-ЄС, вдаючись до образ, застерігаючи про біди і затримуючи товари на митниці, пише автор. Деякий час Росія також відмовлялася ввозити шоколад однієї з українських компаній.
Тактика Росії – «абсолютно дурна і контрпродуктивна», – сказав один з найбагатших українців Віктор Пінчук, організатор міжнародної конференції, яка завершилася в суботу в Ялті. Хілларі Клінтон і багато інших американських та європейських лідерів закликали Україну укласти угоду з ЄС.
Україна повинна вибрати – або шлях, який теоретично поширить на схід європейську транспарентність і верховенство закону, або приєднання до Митного союзу («до фінансово-культурного блоку, який все більш заявляє про свою неподібність до Заходу і непідзвітність західним нормам», – пише автор).
Якщо Україна підпише «угоду про асоціацію» з ЄС, їй доведеться провести судово-правові реформи і відмовитися від «вибіркового правосуддя», яке засадило у в’язницю Юлію Тимошенко.
У той же самий час в Україні є могутні промосковські сили в секторах, які можуть постраждати від європейських конкурентів. Угода з ЄС – «не тільки троянди, є і шипи», зазначив український прем’єр Микола Азаров.
«Але у Росії, схоже, шипів ще більше», – вважає автор. Помічник Путіна Сергій Глазьєв, виступаючи в Ялті, пригрозив Україні новими санітарними інспекціями і торговими бар’єрами.
«Більше того, він без сорому ображав іншого учасника дискусії і слухачів, що задавали питання, а також пожартував щодо українського шоколаду», – стверджує автор.
Зі свого боку, Хілларі Клінтон назвала український шоколад «чудовим».
У середу українська Рада ратифікувала угоду з ЄС і прийняла низку законів. Одностайність депутатів автор пояснює тим, що Росія «підійшла до вмовлянь в каральному дусі». Тепер справа за ЄС – йому належить вирішити, чи є у України реалістичний план дотримання цих законів.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас