Google купує 6 офісів за $235 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купує 6 офісів за $235 млн

Фондовий ринок
711
Google скуповує офіси в Кремнієвій долині. Інтернет-гігант придбав 6 будівель у Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, загальною вартістю $235 млн, сукупна площа яких становить 37,2 тис. кв. м.
Станом на початок року компанії належало 325 тис. кв. м нерухомості, додатково Google орендує ще 353 тис. кв. м площ.
Останні кілька років інтернет-компанія активно купує нерухомість. У лютому цього року Google оголосила про плани істотно розширити свій офісний центр. Перша група будинків буде готова імовірно до 2015 року.
У нових будівлях працюватимуть до 5,5 тис. співробітників. Google все ще перебуває у фазі активного зростання, і їй потрібні додаткові площі для розміщення персоналу.
Компанії високотехнологічного сектора в США продовжують вкладати в нерухомість. Наприкінці травня Amazon повідомила про будівництво нового корпусу.
Згідно з анонсованими планами три скляні сфери різного діаметру, що “проникають” одна в одну, займатимуть площу приблизно в 6 тис. кв. м. Усередині компанія планує розмістити безліч рослин і дерев, в тіні яких зможуть відпочивати співробітники. За словами Amazon, компанія хоче, щоб робоча обстановка більше нагадувала паркову зону, ніж офісні приміщення.
Нагадаємо, Apple планує до 2016 р. звести Campus 2, схожий на “космічний корабель, що приземлився в Купертіно”. Так описував Campus 2 колишній глава Apple Стів Джобс на презентації проекту влітку 2011 р.
Загальна площа нового кампусу складе трохи більше 70 гектарів. Сама будівля Campus 2 з футуристичним круговим дизайном буде невисокою – лише 4 поверхи. При цьому “космічний корабель, що приземлився в Купертіно” має стати одним з найбільших в світі за площею.
Площа робочих приміщень буде перевищувати 260 тис. кв. м. В будівлі вміщатиметься понад 14 тис. осіб. За планами Apple, на території кампусу буде побудована своя електростанція, щоб зробити Campus 2 енергонезалежним від міської мережі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас