Буде картопляний дефіцит: в Україні зберуть картоплі на 40% менше потреби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буде картопляний дефіцит: в Україні зберуть картоплі на 40% менше потреби

Аграрний ринок
2568
В Україні за прогнозами буде зібрано не більше 3 млн тонн картоплі, що на 40% менше потреби.
За інформацією аналітиків, українські фермери попереджають про небезпеку дефіциту картоплі в новому сезоні. Дощі, що тривають майже на всій території країни, не дозволяють як фермерам, так і домогосподарствам, завершити збирання картоплі, що вже зараз створює певну напруженість на ринку і сприяє зростанню цін на продукцію.
На думку віце-президента “Української асоціації виробників картоплі” Сергія Рибалка, крім того, що в даний час неможливо викопати картоплю, вона дуже сильно вражена фітофторозом, що робить негативний вплив на можливості її тривалого зберігання.
“На сьогоднішній день в Україні прибрано менше половини площ картоплі, а значить ситуація дуже плачевна, і буде тільки гірше. За нашими оцінками, в Україні буде зібрано не більше 3 млн тонн товарної картоплі, що на 40% менше потреби”, – заявив Рибалко.
При цьому він зазначив, що подібна ситуація спостерігається також у Росії, Польщі і Голландії, де є серйозні проблеми з новим урожаєм картоплі.
Ще однією проблемою, на думку експертів, є невеликий калібр картоплі, в той час як в Україні споживач традиційно віддає перевагу більш великій продукції.
Експерти “АПК-Інформ” також планують переглянути свій прогноз виробництва картоплі в бік зниження, оскільки триваючі опади на тлі відсутності обнадійливих прогнозів погоди, очевидно, внесуть серйозні корективи в урожай і перспективи зберігання картоплі.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас