Суд Єгипту заборонив діяльність "Братів-мусульман" на території всієї країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Єгипту заборонив діяльність "Братів-мусульман" на території всієї країни

Світ
413
Суд Єгипту оголосив поза законом діяльність “Братів-мусульман” на території всієї країни, передає Reuters. “Суд забороняє діяльність” Братів-мусульман”, – заявив головуючий суддя Мохаммед аль-Сайед. Таким чином, за рішенням суду ісламістська асоціація, яка веде свою історію з 1928 року, має бути розпущена.
Також підлягають арешту всі фінансові активи і майно організації і підконтрольних їй структур, включаючи офіси, представництва, повідомляє агентство AP.
Як передають місцеві ЗМІ, рішення суду було винесено у понеділок. Постанова суду може бути оскаржена. Нагадаємо, що колегія суддів у Єгипті раніше вже рекомендувала розпустити організацію.
У березні “Брати-мусульмани” були зареєстровані в якості неурядової організації, щоб уникнути закидів у відсутності офіційного статусу. На початку вересня єгипетський уряд позбавив “Братів-мусульман” статусу НКО. Організацію, як головного призвідника безладів, запропонував позбавити статусу НКО особисто прем’єр-міністр країни Хазем аль-Баблауі.
У грудні 2011 року партія здобула перемогу в першому турі парламентських виборів. Вона набрала 40% голосів, а пізніше, в червні 2012 року, її лідер Мухаммед Мурсі став президентом Єгипту. У липні 2013 року Мурсі на хвилі масового невдоволення владою був позбавлений влади армією Єгипту. Екс-президент і ще 14 керівників “Братів-мусульман” були заарештовані. Їх звинувачують у підбурюванні до насильства і кровопролиття, а в країні відбуваються запеклі зіткнення між прихильниками “Братів-мусульман” і силами безпеки.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас