Новий історичний рекорд: в аеропорту Парижа конфіскували більше 1 тонни кокаїну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий історичний рекорд: в аеропорту Парижа конфіскували більше 1 тонни кокаїну

Кримінал
927
Новий історичний рекорд встановила французька поліція у вихідні, конфіскувавши понад 1,3 тонни чистого кокаїну вартістю 200 млн євро, що прибув на борту авіалайнера Air France рейсом Каракас-Париж. Про спецоперацію в столичному аеропорту імені Шарля де Голля повідомив французький телеканал BFM-TV.
“1382 кг чистого кокаїну вартістю близько 200 млн євро було розфасовано у валізи, які пройшли реєстрацію в столиці Венесуели і були вилучені спеціальним підрозділом по боротьбі з незаконним обігом наркотиків французької поліції”, – вказується в повідомленні.
Правоохоронці зазначають, що це найбільша операція по затриманню та конфіскації наркотиків протягом останніх років у Франції. Весь нелегальний вантаж розміщувався в 30-ти валізах різних кольорів, які в якості пасажирського багажу пройшли реєстрацію в Каракасі. Багатомільйонний “улов” став результатом успіху спецоперації правоохоронців з Франції, Іспанії, Великобританії та Нідерландів, заявив під час прес-конференції міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс.
За його словами, латиноамериканські наркокартелі щоразу використовують нові способи для перевезення наркотиків до Європи, тому спецслужби і методи їх роботи постійно повинні удосконалюватися у відповідності з новими реаліями. Міністр також повідомив, що в ході проведення спецоперації в неділю відбулася серія арештів осіб, причетних до незаконного перевезення наркотиків.
У свою чергу, служба безпеки національної авіакомпанії Air France почала офіційне внутрішнє розслідування. “Відкрито розслідування у тісній співпраці з французькою поліцією. На даний момент наявні факти не дозволяють точно і чітко з’ясувати, яким чином такий інцидент міг статися з бортом авіакомпанії, враховуючи суворі процедури для реєстрації і завантаження багажу в літак, особливо в місці його відправлення”, – вказується в офіційному прес-релізі Air France. Керівництво авіакомпанії дало вказівку посилити контроль за проходженням багажу на всіх своїх рейсах.
Офіційний Каракас теж заявив про початок розслідування для з’ясування походження вантажу. За інформацією ООН, Венесуела не належить до країн-виробників наркотиків, проте останнім часом її територія все частіше використовується наркокартелями для їх незаконного обігу. Згідно з офіційними даними, минулого року у Венесуелі було вилучено близько 45 тонн наркотичних речовин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас