Знай наших: Україна займає в світі 3-е місце з виробництва залізничних коліс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знай наших: Україна займає в світі 3-е місце з виробництва залізничних коліс

Казна та Політика
954
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул розповів, що українська транспортна галузь є однією з найбільш інвестиційно привабливих. Про це він сказав на брифінгу під час міжнародного конгресу щодо колісних пар.
“Україна є третьою в світі за величиною виробництва коліс та першою з експорту. Дуже великий інтерес. І найбільш важливо, що тут чітко видно мережу: освіта-наука-виробництво. Тобто, використовуються саме високотехнологічні напрацювання українських вчених, українських науково-дослідних вузів, які впроваджуються в Україні, створюючи нові робочі місця і виробництво з високою нормою доданої вартості, – сказав віце-прем’єр.
О.Вілкул зазначив, що українська транспортна галузь є однією з найбільш інвестиційно привабливих. І сьогодні, за його словами, триває модернізації і портової галузі, і залізничної галузі.
“Зокрема, Україна вже є учасником таких великих проектів як проект пов’язаний із залізницею і портами України і Прибалтики “Вікінг”. Велику перспективу має проект широкої колії до Угорщини. Він дозволить вантажам тихоокеанського регіону далекого сходу широкою колією проходити в Європу”, – сказав він.
Крім того, підкреслив віце-прем’єр, дуже серйозні є проекти в диспетчеризації, в електронному управлінні. Втілено електронний оборот з вантажоперевезення залізницею, автоматизація портів тощо.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас