Ноу-хау: у Китаї розпочався експеримент з "перевиховання" членів Компартії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: у Китаї розпочався експеримент з "перевиховання" членів Компартії

Світ
533
Партком в провінції Чжецзян постановив виключити з партії 55 осіб за невідповідність партійним нормам. Рішення було прийнято в якості експерименту з тестування нового “внутрішньопартійного механізму з перевиховання партійних чиновників”, пише сьогодні газета “Хуаньцю шибао”.
Місцеві партійні керівництва останні місяці оцінювали діяльність членів КПК за 10 критеріями оцінки норм поведінки чиновників, включаючи їх моральні якості та особисті переконання. У результаті, крім 55-ти осіб, які позбудуться членства в організації, ще 430 партійців отримали сувору догану і пройдуть “перенавчання” протягом шести місяців або року. “Такі заходи вкрай необхідні і служать наочним прикладом для того, щоб чиновники зайвий раз задумалися і поліпшили свою поведінку”, – сказав професор політичного департаменту Партійної школи при ЦК КПК Лю Сухуа.
Подібні заходи “перевиховання” в якості пілотного проекту були застосовані також у південній провінції Гуандун в липні. Всі чиновники, діяльність яких була оцінена менше ніж на 60 балів, були виключені з партії за невідповідність вимогам.
На засіданні Політбюро ЦК КПК, яке пройшло в січні, були висунуті пропозиції про “необхідність дотримання належних масштабів партії, що дозволить їй зберегти свою структуру і гарантує високу якість професійних навичок її членів”. Зокрема, було запропоновано позбавитися від “невідповідних нормам і корумпованих членів у рядах КПК”.
Згідно з останніми даними, в Компартії Китаю перебуває більше 85 млн осіб. Напередодні завершився гучний процес у справі Бо Сілая – колишнього секретаря парткому китайського міста Чунцин. Бо Сілай був засуджений до довічного ув’язнення з конфіскацією майна і позбавлений політичних прав на все життя. Народний суд визнав політика винним за всіма пунктами звинувачення, включаючи корупційні злочини і зловживання владою, вчинені з 1999 по 2012 рр.. За даними слідства, Бо Сілай отримав хабарі на загальну суму 3,3 млн доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас