Москва продемонструвала, що США більше не диктують світу свої правила гри - Медведчук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва продемонструвала, що США більше не диктують світу свої правила гри - Медведчук

Світ
4609
Опублікована стаття Володимира Путіна “Застереження з Росії” в газеті The New York Times є своєрідним зверненням президента РФ до американських громадян і політичних діячів в умовах, “коли відчувається дефіцит контактів та спілкування між російським і американським товариствами”. Про це у своєму блозі написав лідер Громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук.
“Висунувши ініціативу про передачу сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль з наступним її знищенням, В. Путін отримав серйозний морально-політичний виграш. При цьому російська дипломатія використовувала виключно фактори “м’якої сили”, намагаючись переконати різні сторони в неприпустимості застосування сили і необхідності політичного рішення проблеми.
Москва, по суті, продемонструвала, що США вже не можуть диктувати світу правила гри. Як відзначають багато оглядачів, Обама не отримав достатньої підтримки своєї ініціативи з нанесення удару по Сирії як усередині країни, так і з боку багатьох союзників і партнерів США. Російські ж пропозиції дали йому можливість вийти з важкої ситуації з найменшими політичними втратами.
Фактично російська дипломатія продемонструвала майстер-клас становлення багатополярного світу, в якому політична позиція групи країн НАТО вже не є достатньою для застосування сили проти третіх країн.
Сирія прийняла російські умови і погодилася приєднатися до конвенції по забороні хімічної зброї. Тепер напад США на військові об’єкти в Сирії стає вкрай ризикованим якраз з морально-політичної точки зору, оскільки буде виглядати ледь не як приклад політичного бандитизму. Якщо адміністрація США вирішить повернутися до ідеї нанесення військового удару по Сирії, їй доведеться шукати новий привід для загострення ситуації, демонстрації загрози міжнародній безпеці та зміни настроїв світової громадської думки за допомогою інтенсивної медійної підготовки.
У США стаття Путіна викликала чимале роздратування політологів. З’явилися навіть звинувачення в тому, що Путін “говорить з американцями через голову їхнього президента”. Але така практика, на мою думку, є не тільки правильною, але головне – дієвою та ефективною”, – написав Медведчук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас