Юань в майбутньому підвищить свою роль на регіональному рівні, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань в майбутньому підвищить свою роль на регіональному рівні, - експерт

Валюта
188
Валюта Китайської Народної Республіки, юань, в майбутньому підвищить свою роль на регіональному рівні, а рубль – на території Співдружності незалежних держав. Про це заявив президент – голова правління російського банку ВТБ Андрій Костін на 10-й щорічній зустрічі YES “Україна і світ в епоху змін: фактори успіху” у п’ятницю в Лівадійському палаці в Криму, повідомляє прес-служба банку.
“Я бачу, що є дуже великий потенціал для розвитку регіональних валют. Зі зростанням ролі китайської економіки долари і євро залишаться основними валютами світу, а на регіональному рівні ми очікуємо такі валюти, як юань, на території СНД – рубль”, – сказав банкір.
У цілому, говорячи про світову економіку, Костін зазначив, що розвинені економіки об’єднують жорсткі регуляторні політики разом з щедрою і гнучкою монетарною політикою. “Це призвело до значного притоку інвестицій на нові ринки, але також створило серйозні проблеми для таких країн, як Росія і Україна. У найближчому майбутньому це може призвести до проблем, якщо монетарна політика буде більш жорсткою”, – сказав глава ВТБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас