Мексиканський жах: через ураган і шторм 55 тисяч туристів заблоковані, десятки загиблих і зниклих безвісти (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мексиканський жах: через ураган і шторм 55 тисяч туристів заблоковані, десятки загиблих і зниклих безвісти (ФОТО)

Світ
2209
Кількість жертв повеней і сходу селевих потоків, викликаних ураганом “Інгрід” і тропічним штормом “Мануель” у Мексиці, досягла 97 осіб. Раніше повідомлялося про 80 ​​загиблих. Про це повідомив у четвер національний координатор Служби цивільної оборони країни. Всього від удару стихії постраждало близько 1,2 млн осіб.
Напередодні стало відомо, що через “Мануеля”, що вирує на північно-західному узбережжі Мексики, виявилися фактично блокованими в штатах Сіналоа і Герреро близько 40 тисяч осіб, інформує “Інтерфакс”. Американські метеорологи між тим прогнозують, що протягом наступних двох днів тропічний циклон обрушиться також на південні і східні райони Мексики. Швидше за все, він принесе з собою проливні дощі.
Окремо в четвер експерти з Національного центру дослідження ураганів в США заявили, що спочатку класифікований як шторм “Мануель” набрав силу і перетворився на ураган, передає CNN Mexico. Атмосферне явище вважається в США штормом і отримує власне ім’я, якщо швидкість вітру в його епіцентрі досягає 17,5 м/сек. При швидкості вітру 33 м/сек і більше шторм стає ураганом.
Як стало відомо на початку тижня, від розгулу стихії найбільш серйозно постраждало курортне місто Акапулько, куди в понеділок вилетів президент країни Енріке Пенья Ньєто для вивчення ситуації на місці. Після зсуву в місцевих околицях досі залишається невідомою доля 58 людей. Мексиканський лідер заявив, виступаючи на місцевому телебаченні, що рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти людей.
Евакуація людей із зони лиха почалася у вівторок. Близько 5,3 тисячі людей учора вилетіли з Акапулько на 49 рейсах, але там все ще залишаються близько 55 тисяч туристів, за межі небезпечної зони їх вивозять на військових літаках. Все тому, що обидві дороги, що з’єднують місто-курорт з Мехіко, завалило брудом і камінням. Ситуація також ускладнюється тим, що виліт літаків періодично переривається, уточнює Fox News.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас