Названо найпопулярніші моделі автомобілів у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найпопулярніші моделі автомобілів у Європі

Світ
2320
Аналітики дослідницької компанії JATO Dynamics підбили підсумки продажів автомобілів у Європі в серпні. Після зростання авторинку в липні на 4,9% продажі в наступному місяці несподівано впали на 5,3%. За період з січня по серпень 2013 р. ринок скоротився вже на 5,2%. Втім, стабільними залишилися пріоритети покупців. Як і у минулі місяці, європейці вибирають переважно хетчбеки, або перевірені часом більш дорогі моделі.
Volkswagen Golf
Як і в минулі місяці, найпопулярнішим автомобілем серпня став Volkswagen Golf. Однак після значного зростання продажів хетчбека в липні (+15%) реалізація моделі в серпні впала на 6,5%. Стрімке зростання популярності автомобіля можна пояснити виходом на ринок нового, сьомого покоління Golf. Протягом останніх місяців хетчбек стабільно входив до першої трійки найбільш затребуваних автомобілів Європи. Однак у порівнянні з минулим поколінням, продажі сьомої генерації зросли незначно – лише на 0,1% в річному численні.
Renault Clio
На другому місці опинилася Renault Clio, яка завдяки помітному дизайну та доступності зуміла обійти з продажі Volkswagen Polo. У серпні нове покоління хетчбека стало на 13,1% популярніше, ніж рік тому. За перші вісім місяців 2013 року в Європі було продано вже понад 190 тисяч таких автомобілів, зростання склало 19%.
Volkswagen Polo
У першу трійку, незважаючи на стрімке зростання конкурентів, зумів потрапити Volkswagen Polo, який ще кілька місяців тому ледь входив у першу десятку. Втім, продажі автомобіля після швидкого зростання навесні продовжують скорочуватися. У серпні Volkswagen недорахувався вже 16,6% покупців Polo, а за результатами восьми місяців – 11,8%. У Європі здебільшого воліють хетчбеки.
BMW 3-Series
Абсолютний рекорд зростання продажів встановило нове покоління BMW 3-Series, яке вже впритул підібралося до трійки лідерів. У серпні зростання реалізації новинки склало 47%, за перші вісім місяців – 19,6%. При цьому продажі автомобіля залишаються стабільно високими протягом декількох місяців. Наприклад, у липні зростання склало 48%, що дозволило моделі зайняти десяте місце в рейтингу найбільш популярних автомобілів липня.
Ford Fiesta
На п’ятому місці опинилася Fiesta, яка ще місяць тому входила в трійку. На відміну від липневих показників, у серпні продажі хетчбека впали відразу на 4,8% до 12,4 тис. автомобілів. За вісім місяців європейці придбали 188,7 тис. автомобілів, що на 8,9 % менше, ніж за аналогічний період минулого року. Якщо продажі не поліпшаться, то Ford Fiesta, швидше за все, до кінця року залишить рейтинг.
Audi A3
Другою моделлю за зростанням популярності в Європі стала Audi A3. Причому, при підбитті підсумків аналітики JATO Dynamics враховували абсолютно всі модифікації моделі, в тому числі, S3 і RS3. Зростання продажів в серпні склало 42,1%, а за результатами восьми місяців – 19,6%. Рівно таким же успіхом може похвалитися і BMW 3-Series. Ймовірно, що продажі автомобіля можуть ще покращитися після виходу на ринок седана A3.
Peugeot 208
Компактному хетчбеку Peugeot 208, який дебютував в Європі в кінці минулого року, поки не вистачає стабільності. У серпні продажі автомобіля знову впали. Цього разу скорочення виявилося більш значним, ніж місяць тому – мінус 21,6%. За місяць французи зуміли продати на ринку Старого Світу всього 11,6 тис. автомобілів. Це більш ніж на 3 тис. машин менше, ніж у серпні 2012 року.
Opel Corsa
Незважаючи на те, що Opel вже тривалий час не робив зміни поколінь хетчбека Corsa, хетчбек, як і раніше, входить до Топ -10 автомобілів, що найбільше продаються. Проте продажі компакта продовжують скорочуватися. У серпні реалізація впала на 12,1%. Практично такі ж негативні показники у Corsa і за результатами восьми місяців – мінус 11,2%.
Nissan Qashqai
Єдиним кросовером, чиї продажі можуть посперечатися з найпопулярнішими компактними хетчбеками і седанами, став Nissan Qashqai. Незважаючи на те, що вже наступного року вийде нове покоління автомобіля, європейці продовжують охоче купувати кросовер поточної генерації. Втім, продажі нехай і незначно, але скорочуються. У серпні було куплено 10,5 тис. автомобілів – на 3,5% менше, ніж рік тому.
Skoda Octavia
Skoda Octavia третього покоління, що дебютуєвала цього року, нарешті увійшла в першу десятку найпопулярніших моделей Європи. Однак це відбулося багато в чому через падіння продажів конкурентів. Похвалитися стабільністю ліфтбек поки не може – мінус 7,8% у серпні і мінус 21,7% за вісім місяців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас