В Україні з'явився новий вид служби - "військова служба за призовом в особливий період" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився новий вид служби - "військова служба за призовом в особливий період"

Казна та Політика
1838
Верховна Рада ввела новий вид служби – військова служба за призовом в особливий період. За відповідний закон про внесення змін до закону Про військовий обов’язок і військову службу проголосували в четвер 348 депутатів, передає Радіо Свобода.
Закон встановлює, що військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом, звільняються зі служби достроково у разі, якщо це військовослужбовці строкової військової служби.
Також звільняються за станом здоров’я – на підставі висновку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, за сімейними обставинами – у разі виникнення у них права на відстрочку внаслідок зміни сімейних обставин, а також у разі виникнення обставин, передбачених законодавством.
Також вони можуть звільнитися у зв’язку набором законної сили обвинувальним вироком і призначенням покарання у вигляді позбавлення волі.
Відповідно до закону встановлюється, що у разі настання особливого періоду для військовослужбовців, у яких закінчився термін військової служби, встановлений законодавством, військова служба триває довше встановлених строків на період до оголошення демобілізації.
Також встановлюється, що у разі настання особливого періоду з військової служби звільняються військовослужбовці-жінки, у яких є діти віком до 16 років, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу, а також військовослужбовці, визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби зі зняттям з військового обліку.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас