Реєструвати автомобілі вітчизняного виробництва почнуть з наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реєструвати автомобілі вітчизняного виробництва почнуть з наступного тижня

Технології&Авто
976
Після набрання чинності закону №422-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів” була паралізована реєстрація авто в МРЕВ. Зусиллями ВААІД її дозволили для іномарок, імпортованих в Україну до 1 вересня, а от авто українського виробництва на облік ставити відмовлялися.
Як повідомив віце-президент “УкрАвто” Олег Папашев, Кабінет Міністрів прийняв постанову і затвердив тимчасовий порядок і форми довідок для тих, хто сплачує утилізаційний збір, і для тих, хто від нього звільнений.
“Ситуація зрушилася з мертвої точки. Постанову прийнято, довідки є, тепер її (постанову – ред.) повинні довести до відома рядових виконавців відповідні служби і почнеться реєстрація вітчизняних авто”, – сказав Папашев.
“Ми очікуємо, що це має статися на початку наступного тижня”, – підкреслив він.
ЗАЗ також подав усі відповідні документи для внесення до реєстру, і щодо створення утилізаційних центрів та центрів розбирання авто. “Зараз чекаємо на виписку з реєстру і на отримання права не сплачувати екологічний податок на вироблені після 1 вересня автомобілі відповідно до закону”, – повідомив віце-президент “УкрАвто” Олександр Козіс.
Стабілізується ситуація і з реєстрацією іномарок. Як повідомив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко, імпортерам авто вдалося досягти домовленостей з міністерствами і відомствами про реєстрацію автомобілів, імпортованих до 1 вересня. Їх реєструють без проблем.
Постанова Кабміну, якою затверджено форму довідки про сплату утилізаційного збору, зніме напруженість і з реєстрацією авто, які були імпортовані вже після 1 вересня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас