BlackBerry до кінця року звільнить 40% співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry до кінця року звільнить 40% співробітників

Технології&Авто
431
Анонімні джерела в канадській BlackBerry повідомляють про те, що до кінця поточного року компанія має намір провести масштабне скорочення штату. Звільненими виявляться до 40% співробітників, повідомляє телеканал “Росія 24”.
За попередньою інформацією, скорочення торкнеться всіх департаментів компанії. У BlackBerry планують розділити звільнення на кілька етапів по декілька тисяч чоловік у кожному. Вже давно не секрет, що канадський виробник переживає серйозну кризу і тепер змушений вдаватися до вельми суворих методів скорочення витрат.
У прес-службі BlackBerry про масштаби звільнень, однак, розповідати не квапляться. Представники компанії офіційно повідомили лише те, що у зв’язку з реорганізацією керівництво канадського вендора хоче бути впевненим в тому, що кількість робочих місць відповідає потребам компанії на сьогоднішній день.
Станом на березень цього року в компанії працювало 12,7 тис. осіб, свіжіших даних BB не надавала. Інвестори кажуть, що масштаб скорочень зайвий раз підкреслює серйозність становища компанії.
Ще два роки тому в ній працювало близько 17 тис. осіб, а частка ринку смартфонів BlackBerry на території Північної Америки становила 14%. Зараз же їй належить трохи більше 3%.
Вчора компанія представила новий смартфон BlackBerry Z30 в надії, судячи з усього, зміцнити своє становище на ринку. Принаймні це може допомогти зупинити згубну втрату позицій.
Як повідомили в компанії, новинка володіє п’яти дюймовим Super AMOLED-екраном і працює під управлінням останньої версії операційної системи BlackBerry 10.2. Представники BlackBerry охарактеризували Z30 як “найбільший, швидкий і технологічно просунутий смартфон” у своїй лінійці.
Чистий збиток BlackBerry по US GAAP за I квартал поточного фінансового року, що завершився 1 червня, склав 84 млн дол, або 16 центів на акцію. Роком раніше BlackBerry отримала збиток у розмірі 518 млн дол, або 99 центів на акцію. Аналітики Thomson Reuters очікували, що компанія закінчить I квартал поточного фінансового року з прибутком у 0,06 дол на акцію і виручкою в 3,36 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас