Щорічно Україну відвідує 24,6 млн туристів - і ця кількість збільшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щорічно Україну відвідує 24,6 млн туристів - і ця кількість збільшується

Казна та Політика
828
За три останні роки щорічна кількість туристів, що в’їжджають в Україну, збільшилася більш ніж на 1,1 млн і склала 24,6 млн чоловік на рік. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України О.Вілкул під час робочої наради з підготовки ІІ Київського міжнародного туристичного форуму, який відбудеться 10-12 жовтня.
“Туризм є однією з точок зростання економіки. Зараз внесок сфери туризму у ВВП нашої країни складає всього 2,2%. При цьому в світі, за даними Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), сфера туризму і курортів генерує кожне 12 робоче місце, її внесок у світовій ВВП становить 9%. Це є орієнтиром для нас. Ми повинні використовувати найкращі світові практики для підвищення сервісу. Україна має потужний потенціал розвитку галузі”, – сказав Вілкул.
У форумі візьмуть участь Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Талеб Ріфаї, Голова Делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінській, представники 12 країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітніцтва, Посол німеччини в Україні Крістоф Вайль, Президент Американської торгової палати в Україні Хорхе Зукоскі та інші.
“Проведення Другого міжнародного форуму з туризму в Києві, в якому візьмуть участь керівнікі з туризму країн ОЧЕС, свідчить про зростання уваги до України та її туристичної перспективи”, – зазначів директор проекту Німецького товариства співпраці GIZ Матіас Брандт.
Під час Форуму відбудеться засідання міністрів туризму країн Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), представлення експозиції туристичних і курортних можливостей регіонів України (Міжнародна курортна виставка “Україна – цілий рік”). Особливу увагу буде приділено поданням проектів “Олімпійська надія. Зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Карпатах” і Євробаскет-2015.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас