Майже революція: найвпливовіший у світі центробанк вперше в історії може очолити жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже революція: найвпливовіший у світі центробанк вперше в історії може очолити жінка

Світ
916
Заступник голови Федеральної резервної системи Джанет Йеллен стала основним кандидатом на пост глави американського центробанку, повідомляє Reuters з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.
Зазначимо, що трохи раніше фаворит президента Барака Обами, його колишній радник Ларрі Саммерс, вибув з гонки. У разі призначення Йеллен замінить нинішнього голову Бена Бернанке, чий другий термін закінчується в січні.
Нагадаємо, що Саммерс, колишній міністр фінансів при президенті Біллі Клінтоні і головний радник з економічних питань протягом перших двох років президентства Обами, вибув через протидію демократів, яка зробила схвалення його кандидатури сенатом важкодосяжним.
Агентство відзначає, що за плечима Йеллен довга кар’єра в ФРС і керування групою економічних радників Білого дому при Клінтоні. Вона може стати першою в історії жінкою на посаді голови американського центробанку.
Джерела Reuters відзначають, що Обама обмежив число кандидатів Саммерсом і Йеллен, і після виключення зі списку Саммерса, Йеллен залишилася єдиним претендентом. Раніше президент згадував колишнього заступника голови ФРС Дональда Кона.
У той же час, представник Білого дому Джей Карні повідомив лише, що Обама незабаром оголосить про рішення. “Ми думаємо, що нинішній заступник голови ФРС Джанет Йеллен – явний лідер, за нею йде колишній заступник Дональд Кон, і є лише нікчемний шанс, що це буде хтось ще”, – написали економісти Nomura в замітці клієнтам.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас