До кінця року ліки подорожчають на 6% - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року ліки подорожчають на 6% - МОЗ

Казна та Політика
278
До кінця року ціни на препарати, які користуватимуться попитом, підвищаться на 6%, прогнозує радник міністра охорони здоров’я Віктор Чумак. «До кінця року ціни піднімуться десь на 6%», – сказав він журналістам. Однією з причин зростання вартості препаратів, за словами Чумака, є інфляція.
Крім того, він пояснив, що літній період захворюваність населення знижується, у зв’язку з чим попит на ліки також стає менше. «За літо накопичуються проблеми і в аптеках, борги з’являються. А восени зростає захворюваність. Хочеш – не хочеш, а купиш. Тому завжди в четвертому кварталі йде підйом цін. І цей скачок буде в четвертому кварталі. На наступне літо трохи знизяться, а потім знову піднімуться. І так кожен рік», – сказав радник міністра.
У той же час він підкреслив, що подорожчання торкнеться не всіх препаратів, а тих, на які буде підвищений попит. «На деякі препарати підвищаться (ціни), залежно від того, яка буде захворюваність… На ті (препарати), на які буде підвищуватися попит. Це закон ринку», – сказав Чумак.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас