ВПС Туреччини збили сирійський вертоліт, що перетнув кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВПС Туреччини збили сирійський вертоліт, що перетнув кордон

Світ
1243
Військово-повітряні сили Туреччини збили сирійський вертоліт, який, за словами представників турецької влади, порушив повітряний простір. Крайні заходи були прийняті після численних попереджень, повідомляє The Hürriyet Daily News.
Про інцидент, що стався на сирійсько-турецькому кордоні, розповів віце-прем’єр Туреччини Бюлент Аріндж. За його словами, після того, як вертоліт перетнув кордон, з військової бази в Малатьї злетів винищувач М-17, який, після неодноразових попереджень змушений був відкрити вогонь по вертольоту.
“Він (вертоліт) порушив кордони Туреччини. Службовці протиповітряної оборони неодноразово попереджали вертоліт. Після продовження курсу, він був ліквідований нашим літаком. Встановлено, що вертоліт впав на сирійській території”, – сказав Аріндж.
Політик заявив, що ініціатива військових виправдана правилами застосування збройної сили, які діють між Сирією і Туреччиною. Також, як повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра закордонних справ Туреччини Ахмета Давутоглу, турецька влада направить до Ради Безпеки ООН і в НАТО деталі операції зі знищення сирійського вертольота.
Зазначимо, що в жовтні Туреччина закрила свій повітряний простір для сирійських пасажирських літаків. Сирія, у свою чергу, також ввела заборону на польоти в повітряному просторі країни всіх турецьких цивільних літаків.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас