Захисний купол: ПР оперативно захистить нардепів від позбавлення мандатів поправкою до закону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захисний купол: ПР оперативно захистить нардепів від позбавлення мандатів поправкою до закону

Казна та Політика
970
Депутати від фракції Партії регіонів збираються внести поправку, яка буде регулювати законодавство в частині позбавлення депутатів мандатів. Про це «регіонал» Микола Левченко заявив в ефірі «Свободи слова» на ICTV.
«На цьому тижні внесемо поправку для того, щоб змінити законодавство. Це не питання не захисту нас, а захисту парламенту як конституційного органу», – сказав він, коментуючи ситуацію з позбавленням депутатських повноважень колег за рішенням судів.
Крім того, Левченко, кажучи про екс-депутата Юрія Кармазіна, за позовами якого мандатів позбулися вже кілька депутатів, заявив, що має до нього двоякі почуття.
«З одного боку я захоплююся, тому, що він, схоже, сам вірить у те, що говорить, а з іншого боку – мені його шкода, тому що він маріонетка в чужих руках і до нього ниточки прив’язані: хтось же цим всім управляє», – сказав «регіонал», додавши, що поняття не має, хто управляє Кармазіним.
12 вересня Вищий адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію депутатом від Партії регіонів Верховної Ради Ігоря Маркова. Таке рішення суд ухвалив за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна. Раніше суд також за позовом Кармазіна позбавив мандатів Олександра Домбровського і Павла Балогу. Також рішеннями судів мандати втратили Сергій Власенко та Андрій Веревський.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас