Facebook можуть заблокувати в Росії - через рекламу курильних сумішей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook можуть заблокувати в Росії - через рекламу курильних сумішей

Технології&Авто
525
У Росії можуть заблокувати соціальну мережу Facebook через виявлену там рекламу курильних сумішей, повідомив заступник керівника Федеральної антимонопольної служби (ФАС) РФ Андрій Кашоварів. Як стало відомо, в даний час ФАС перевіряє інформацію про рекламу. У разі виявлення порушень відповідні матеріали будуть перенаправлені в Роскомнадзор і ФСКН.
Зазначимо, що в рекламному блоці, розташованому праворуч на сторінці Facebook, 16 вересня з’явилася пропозиція придбати “курильні мікси і ейфори”. Там же зазначені безкоштовний телефонний номер і адреса сайту, на якому пропонується купити “спайс” і “легальні порошки”.
Також повідомлялося, що пропозиція є в таких містах, як Москва, Краснодар, Київ та Одеса, причому клієнтам пропонуються “величезні знижки на опт” і постійні акції.
Тим часом видання Hopes & Fears повідомляє, що Facebook проведе власне розслідування того, як реклама наркотиків з’явилася на сторінках соціальної мережі. Про це розповіла голова Facebook в Росії Катерина Скоробогатова. Політика соцмережі забороняє розміщення реклами, яка просуває заборонені на території тієї чи іншої країни товари і послуги.
Варто підкреслити, що виробництво, продаж і зберігання курильних сумішей заборонено в Росії. Відповідна постанова уряду РФ набула чинності в січні 2010 року. В Україні курильні суміші були заборонені в кінці весни 2010 року.
Звернемо увагу, що в кінці липня поточного року інформагентство Bloomberg з посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією повідомляли, що найближчим часом у Facebook може з’явитися відеореклама. На цьому тлі акції соцмережі вже піднялися вище $ 45 на Nasdaq.
Крім вищесказаного додамо, що в другому кварталі поточного року Facebook збільшила кількість кліків по рекламі на своїх сторінках на 16,4%, а доходи рекламодавців соцмережі в звітний період зросли більше, ніж на 28%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас