Порошенко: це не перемога над Росією, над Кремлем - а боротьба за Україну і за європейське майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: це не перемога над Росією, над Кремлем - а боротьба за Україну і за європейське майбутнє

Світ
5155
Вперше за свою історію Україна змогла виграти інформаційну війну в торговому протистоянні з Росією, заявив народний депутат України акціонер компанії Петро Порошенко. Народний депутат і мільярдер, який є головним акціонером кондитерської корпорації Roshen, що опинилася в центрі торговельної війни, уточнив, що до цього Україна завжди програвала Росії інформаційну війну.
“Завжди Євросоюз залишався осторонь. І Україна була наодинці зі своїми проблемами. І зараз в перший раз за історію України ми діємо спільно. Це не перемога над Росією, над Кремлем, а боротьба за Україну і за європейське майбутнє”, – сказав він у Львові на круглому столі Польща і Україна в останньому десятилітті.
Парламентарій нагадав, що раніше Росія вже оголошувала Україні торговельні війни, проте останній удар по Україні з боку північного сусіда був безпрецедентним.
Порошенко сказав, що Росія почала безпрецедентну торгову війну, і нагадав, що до цього були сирні та газові війни, але “такого ще не було, щоб зупинити весь український експорт на російському кордоні без жодних на це правових підстав”.
“Це був удар по всій Україні… Якої реакції варто було чекати від України. Що повинен був робити Roshen, наприклад, – на колінах повзти і просити? Ні. Підняти національний прапор, тому що таким способом впливати на Україну неможливо”, – зазначив нардеп.
Серед іншого, Порошенко висловив надію, що незважаючи на протидію Росії в листопаді Україна підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen. Спочатку мова йшла про виявлення в продукції токсичної речовини – бензопірену. Українська корпорація ці звинувачення відкинула.
Зазначимо, російське відомство 6 серпня повідомило, що “основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці)”.
Звернемо увагу, що позапланові перевірки продукції корпорації Roshen також провели відповідні органи Узбекистану, Таджикистану, Киргизії, Молдови, Казахстану та Вірменії. Порушень так і не було виявлено. Втім, власник корпорації Roshen Петро Порошенко повідомив, що продажі його компанії в Україні після введеної Росією заборони на постачання її шоколадної продукції зросли на 13%.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас