РФ пропонує країнам ЄС "самим закуповувати українські цукерки і молдавське вино" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ пропонує країнам ЄС "самим закуповувати українські цукерки і молдавське вино"

Світ
4281
Сьогодні, 14 вересня , головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив , що Україна і Молдова не квапляться вирішити проблеми у торговельних відносинах з Росією і порекомендував країнам, які критикують його рішення самим імпортувати заборонений у Росії алкоголь і шоколад.
“Поки з боку України та Молдови ми не бачимо системного бажання вступити в переговори і обговорити нехай дуже неприємні і непрості , але вкрай необхідні для відновлення нормальної торгівлі теми”, – зазначив він.
Онищенко наполягає, що до політики заборона на ввезення українських цукерок і молдавського вина не має ніякого відношення. “Пояснення цього якимись загальнополітичними явищами контрпродуктивно. Якщо ми завтра висунемо претензії до того, як поставляється на ринок РФ продукція з Литви, це теж будуть оцінювати як спробу впливати?” – Заявив Онищенко.
Крім того, тим, хто не згоден з вердиктом санітарної служби РФ Онищенко порадив самим зайнятися закупівлею заборонених продуктів.
“Всім дбайливцям, які, не обговорюючи суті проблеми, виносять політичний вердикт, хотілося б порекомендувати не робити гучних заяв , а взяти і закупити цю продукцію. І проблема буде знята. І Росія буде позбавлена ​​від неякісного алкоголю, і економіка Молдови не постраждає”, – сказав глава Росспоживнагляду, коментуючи реакцію ЄС, зокрема, Польщі на введення заборони Росією на імпорт молдавського вина.
“Намагатися впливати на Росію, щоб ми продовжували закуповувати на шкоду здоров’ю населення неякісну алкогольну продукцію – заняття невдячне і неблагородне”, – заявив Онищенко.
За його словами , в декількох забракованих партіях молдавського вина виявлено зміст пластифікаторів , яке “перевищує в сотню разів рівні , відносно безпечні для здоров’я людей”.
Що стосується української сторони, то за словами Онищенко, вона не виконує погоджений з Роспотребнадзором механізм повернення на ринок РФ продукції компанії Рошен.
“І навіть мої песимістичні прогнози про те, що через позицію української сторони вона зможе повернутися на російський ринок через кілька років, мені здається, вже не виправдаються”, – сказав він.
У теж час Українська влада заявляє, що не отримували від Росспоживнагляду листа з пропозицією провести документальну перевірку та інспекцію продукції кондитерської компанії Roshen.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас