Для ІТ аутсорсингу не потрібні дозволи - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для ІТ аутсорсингу не потрібні дозволи - Мінсоцполітики

Казна та Політика
664
Дозволи на аутсорсинг повинні отримувати тільки ті компанії, у яких основним видом діяльності є діяльність з працевлаштування. Про це сказав заступник директора Департаменту праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України Олег Прутенко під час українського аутсорсингового форуму, що відбувся в Києві, передає прес-служба Міністерства.
“Компанії, які займаються ІТ аутсорсингом, не повинні отримувати для цього дозволи. Ця норма стосується виключно підприємств, в яких основним видом діяльності є діяльність з працевлаштування, і спрямована вона на захист прав таких працівників. Деякі видання, не розібравшись у питанні, поширили недостовірну інформацію”, – сказав він.
Прутенко зазначив, що вперше норма про необхідність отримання дозволів для роботодавців, які наймають працівників для виконання ними роботи у іншого роботодавця (аутстаффінг), з’явилася в Законі “Про зайнятість населення”, чинному в Україні з січня цього року. Основна мета введення дозволу – соціальний захист працівників.
“Сьогодні механізмом аутсорсингу і аутстаффінгу всередині країни активно користуються деякі підприємства. Зокрема, до нас зверталися профспілки підприємств гірничо-металургійного комплексу, де керівництво для мінімізації витрат на фонд оплати праці (скорочення зарплат) знижує соціальний захист працівників.
Такі підприємства виводять своїх співробітників зі штату, а потім працевлаштовують їх в інші компанії, хоча працівники фактично продовжують працювати у того ж роботодавця. При цьому вони не отримують належних соціальних гарантій, передбачених законодавством, у тому числі за роботу в шкідливих умовах”, – сказав він.
Прутенко також зазначив, що після того, як Верховна Рада внесе необхідні зміни до ст.39 Закону України “Про зайнятість населення”, ті компанії, які наймають працівників для виконання ними роботи у іншого роботодавця без дозволу, будуть штрафуватися на суму в розмірі 20 мінімальних заробітних плат (нині це майже 23 тис. грн).
5 вересня Верховна Рада в першому читанні 252 голосами прийняла законопроект 2118 “Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас