Українські туроператори почали продавати тури за курсом долара 8,25 - через майбутню девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські туроператори почали продавати тури за курсом долара 8,25 - через майбутню девальвацію гривні

Особисті фінанси
3537
У зв’язку з можливою девальвацією гривні, яку прогнозують експерти до кінця року, українські туроператори почали піднімати ціни на тури. Так, про підвищення вартості турів у зв’язку з пониженням курсу гривні по відношенню до долара поінформували вже кілька найбільших туроператорів. Зокрема, Anex Tour з 10 вересня підвищив курс долара до 8,25 грн.
“Всі підтверджені бронювання з 10 вереся цього року оплачуються в гривнях за фіксованим курсом 8,25 гривні за долар”, – проінформували в компанії.
Також за курсом 8,25 гривні за долар почала працювати туркомпанія Turtess Travel. Крім того, свої розцінки переглянули туропертори Travel Professional Group і News Travel, а також турфірма “Феєрія” – на сьогоднішній день вони продають тури за курсом 8,20 гривні за долар.
Нагадаємо, в червні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s спрогнозувало девальвацію гривні до 9 гривень за долар до кінця 2013 року. Про майбутній обвал гривні заговорили багато експертів. Також один із найбільших фінансових конгломератів у світі HSBC Bank прогнозує курс гривні на рівні 8,6 гривні за долар у жовтні-грудні 2013 року.
Однак в НБУ поінформували, що рівень доларизації депозитного портфеля банків знизився за сім місяців 2013 р. з 43,7% до 39,6%. Згідно з результатами експертного опитування, банкіри не очікують у поточному році істотних коливань курсу гривня-долар.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас