Туреччина у вогні: турки повстали через смерть протестувальника-студента (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина у вогні: турки повстали через смерть протестувальника-студента (ФОТО)

Світ
4558
У Стамбулі знову розгорілися криваві заворушення. Протестувальники вийшли на вулиці під гаслом “Ми всі – Ахмет”. Йдеться про студента Ахмета Атакана, загиблого нібито від рук силовиків, повідомляє НТВ.
Туреччина у вогні: турки повстали через смерть протестувальника-студента (ФОТО)
22-річний студент загинув у місті Хатай на півдні Туреччини. Молодий юнак в числі півтори сотні демонстрантів брав участь у маніфестації проти вирубки дерев на території місцевого близькосхідного технічного університету.
p=.

фото birgun.net
За версією протестувальників, молодий чоловік помер від попадання газової гранати в голову. Влада ж наполягає, що він просто впав з даху, кидаючи звідти в поліцейських вирвані сонячні батареї.
Вже другу добу заворушеннями охоплені кілька великих міст: Стамбул, Анкара і Ізмір.
Туреччина у вогні: турки повстали через смерть протестувальника-студента (ФОТО)
Поліція готувалася до акцій і стягнула сили до центру міста. Але протестувальники вийшли на площу Кадикей в азійській частині міста. Кілька сотень молодих людей звели барикади з будівельного сміття, розпалили вогнища і розгромили кілька магазинів. Щоб втихомирити маніфестантів, поліцейські застосували водомети і сльозогінний газ. Ті відповіли градом каменів і “коктейлями Молотова”.
Акції протесту проходять далеко від основних туристичних зон Туреччини. Як випливає із заяви місцевої влади, туристам нічого не загрожує.
Нагадаємо, заворушення в Туреччині почалися в кінці травня і швидко поширилися на території майже всієї країни. Приводом для сутичок з поліцією послужив жорсткий розгін поліцією жителів Стамбула, які протестували проти реконструкції прилеглого до площі парку Таксим.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас