Інвестори відмовляються від країн БРІК на користь США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори відмовляються від країн БРІК на користь США

Світ
565
За даними опитування Bloomberg Global, найменш приваблива зараз Індія, за нею йдуть Бразилія, Росія і Китай. При цьому число респондентів, які розглядають ЄС як один з двох регіонів з кращими інвестиційними можливостями, зросло до 34%, і це кращий результаті з 2009 р. На користь США висловився 51% опитаних.
Перспективи згортання стимулюючих програм, зокрема в США, викликали на найбільших ринках, що розвиваються, падіння національних валют, яке стало максимальним за останні п’ять років. Найсильніше падіння зафіксовано по індійської рупії і турецькій лірі. При цьому в країнах, що розвиваються, є і системні проблеми, такі як надмірне зростання кредитування в Китаї і низький рівень інвестицій в Бразилії.
Раніше експерти МВФ зазначали, що саме розвинені країни найближчим часом стануть локомотивами зростання світової економіки, бо економіки країн, що розвиваються, сповільнюються. Економіка єврозони поступово виходить з найтривалішого економічного спаду в історії, а стан економіки США в минулому кварталі виявився кращим від очікувань.
Але результати не зовсім песимістичні, 54% опитаних заявили, що країни БРІК все ще залишаються гідним об’єктом для інвестицій, тоді як 36% вважають, що їхня ера закінчилася.
При цьому найгірше до інвестицій в ці країни ставляться респонденти в Азії. 44% опитаних в Азії вважають, що Індія в наступному році стане найгіршим ринком для інвесторів. У США і Європі так думають лише 30% і 35% експертів. Майже третина опитаних вибрали Китай як найбільш невдалий об’єкт для інвестицій, тоді як у США так вважають лише 22%, в Європі – 23%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас